Den første hele uge for Gert i Bangalore var slut. Denne fredag har der været strejke igen – nummer to indenfor en uge. Denne gang strejkede især bønderne pga. uenighed om deling af den mangelfulde vand mellem de to nabostater, Karnataka og Tamil Nadu. På trods af strejken var der dog relativt roligt i Whitefield området, men inde i centrum blev der sat ild i nogle motorcykler og der var også lidt optøjer. Novo Nordisk kontoret opfordrede dagen før alle til at arbejde hjemmefra, så det var hvad Gert gjorde.

Fredagen

Det var Gerts weekend nummer to i Bangalore uden familien og helt alene – og så dog slet ikke så alene alligevel. I løbet af fredagen inviterede Jonas og Marianne til drinks og snacks hos dem. Naturligvis joinede Gert selskabet sammen med 3 andre gode sæt expat familier boende i Palm Meadows. Hyggeligt og lækkert med delikate serveringer fra det indiske køkken leveret af Palm Meadows klubben. Under snakken noterede Gert sig igen flere gode råd fra de erfarne expats, herunder at man kan leje møbler i den perioden man venter på containeren med tingene fra Danmark. Et andet super tip var at køkkenet i Palm Meadows klubben til en meget rimelig kuvertpris kan levere alt til en fest man ønsker at arrangere i huset, inklusiv ovn der stilles op, borddækning, servering mv.

Efter et par times hygge traskede Gert hjem igen og bevægede sig til fods ud i mørket og ud i tumulten fra dagens strejke. Okay-okay, det er en voldsomt overdrivelse for der var absolut roligt og sikkert “hele” den lange kilometer han cirka skulle gå for at komme til lejligheden i Oakwood. Det havde været en god aften – og så kunne der lige blive tid til at se “Filmselskabet” og “So Ein Ding” på iPad’en før øjnene lukkede.

Lørdagen

Lørdag havde Gert aftalt med Gangadhar at blive hentet kl. 10.00 for at køre i Phoenix som er det store indkøbscenter der indtil videre er favoritten. Det ligger kun 30 minutter væk. (Her i Bangalore angives afstand oftest i minutter og timer fremfor kilometre)

Missionen var at få taget mål til et skræddersyet jakkesæt. Forretningen som Gert havde valgt hedder Raymond og her har han tidligere fået syet bukser med succes. Til jakkesættet skulle der først vælges stof og farve. Efter at havde været gennem en del prøver faldt valget på en dyb blå/navy farve i et ensartet og meget let stof. Ingen pinstribes eller vævet struktur denne gang. Herefter blev der taget mål og først var det til bukserne. I det store prøverum hang der en masse bukser og blazere i de forskellige størrelser, så man hurtigt kunne skyde sig ind på den korrekte størrelse.

Design og farve var ligegyldigt i første omgang. Efter at bukserne var på plads skulle blazeren tilpasses. Gert valgte at stilen skulle være slim fit og en masse mål blev taget og nåle blev sat i. Skrædderen tog undervejs en række billeder af hvordan stoffet lå til kroppen. Detaljerne blev aftalt, eksempelvis smal revers og klassisk design, slidser i siderne bagpå, vandrette lommer, 2 og ikke 3 knapper mv. Alt blev noteret omhyggeligt. Ved betaling af det meget rimelige beløb fik Gert at vide at jakkesættet ville være færdigt på en specifik dato to uger senere. Indtil videre meget fin service og Gert havde stor forventning til resultatet.

img_0032

Opløftet af den oplevelse gik shopping turen videre mod lidt mere afslappede effekter. Undervejs var der pitstop på Starbucks når muligheden nu var der. Enten er Gert’s udtale ikke særlig god eller også er der bare ikke særlig meget stor forskel på lyden af G, D og T på Indisk-Engelsk. Under alle omstændigheder er “Tert” ikke det mest smigrende navn nogensinde. 🙂

Mens Gert gjorde de sidste indkøb ringede Christian og inviterede til at samles og spise sammen senere om aftenen på Mustard & Cress i Biere Street. Naturligvis ville Gert gerne være med til mere dejligt selskab. Her kunne lidt filosofisk reflektion jo påpege at man som dansker langt hjemmefra søger sine landsfæller i nær-området . . . præcis som ny-danskere naturligvis gør det med deres venner og familie i Danmark. Tja.

En fleksibel helligdag

På vejen hjem i bilen fra Phoenix kom i øvrigt en motorcykel ræsende med et får som tredje passager. Fåret skulle højst sandsynligt ofres under den muslimske helligdag der ville komme den følgende tirsdag.

img_0045

Oprindeligt var helligdagen faktisk om mandagen men månen ville ikke vaere synlig (nok) og derfor flyttede “Central Moon Committee” datoen med få dages varsel. Det havde stor betydning for Gert hvilken dag der var helligdagen da han skulle på FRRO kontoret og indlevere papirer til sagsbehandling for en opholds- og arbejdstilladelse. Dette er bl.a. en forudsætning for at få oprettet en bankkonto, for at få løn og andre vigtige ting. Mere om besøget på dette offentlige kontor i en senere blog post.

Søndagen

Gert var tidligere på ugen blevet inviteret med på en golf tur med The Boyz – seks herrer fra Palm Meadows miljøet. Mere specifikt bestod hele selskabet af Christian, Mads, Peter, Anders, Ricky og Gert. Aftalen var at der var pick-up på adresserne i Palm Meadows omkring kl. 11.00 hvorefter de to biler kørte mod Prestige Golfshire Club tæt på Nandi Hills.

Det tog cirka 1½ time at køre derud og da hele selskabet var kommet frem satte flokken sig ned på terrassen i klubhuset for at nyde en lækker frokost buffet. Omgivelserne var meget luksuriøse og maleriske.

Efter den gode mad skulle der lige shoppes det mest nødvendige og Gert købte nogle bolde og en golfhandske. Som Ricky rigtigt pointerede er det vigtigt at se godt ud med korrekt udstyr – og at det i sig selv kan løfte ens spil. Således klar blev der lavet to hold med tre mand på hver. Der var en golfbag og en caddy til hver mand samt et par golfvogne til at komme omkring på anlægget.

Der blev slået ud af det første hold kl. 14.00 og det andet hold 10 minutter senere. Det var både rigtig sjovt og hyggeligt samt sportsligt inspirerende med en fed bane og virkelig lækre omgivelser. Tilmed var Gerts caddy rigtig fornuftig til at vælge jern og til at give lidt instruktion. Spillet blev bedre og bedre undervejs. Til sidst havde Gert ret god længde på de lange slag, men der manglede mere præcision i indspil og putting.

Efter ni huller og cirka 2½ times spil var alle klar til en kold pilsner. Der blev snakket om andre golfbaner tættere på (vistnok to styk i Bangalore centrum) samt hvornår en ny runde kunne passe ind i kalenderen. Gert nævnte at Lena netop havde spillet golf hjemme i Danmark og at det var oplagt at spille sammen når der går så relativt lang tid med det. En øl mere blev drukket og flere kloge ord blev udvekslet før chaufførerne blev adviseret om at turen snart gik retur til Bangalore. Det blev mørkt og aften før dagens golftur var slut.

Det havde været en dejlig dag – og en dejlig weekend.

img_0074

Advertisement