Weekend nr. 3 for Gert i Bangalore blev endnu et par gode og action-packed dage.

Lørdag

Cricket

En gang om året holder Novo Nordisk i Bangalore en intern cricket turnering. Dette år var der cirka 1.200 medarbejdere ansat og da mange i Indien spiller cricket gennem hele deres barndom var fremmødet flot. Gert fik æren (som eneste tidligt fremmødte fra ledergruppen) at åbne denne event. Der blev sagt velkommen og indbudt til serveret morgenmad. Der blev etableret cricketbane (som er stor!), opsat dommerbord, organiseret indskrivning osv.

Deltagerne gik i gang med opvarmning og lidt træning for at være klar til det svære spil. Gert havde læst på reglerne dagen før og det var godt nok ikke alt der stod klart. Nogle cricket spil (efter de oprindelige og “korrekte” regler) varer 5 dage! Tydeligt var det at der var en som stod med battet (batsman), en som kastede (bowler) og nogle som stod i rundkreds rundt om på banen for at gribe eller kaste bolden retur hurtigst muligt. Det lyder lidt som rundbold, men reelt er det meget mere kompliceret end her skitseret.

Gert forsøgte sig også med at batte og det gik hæderligt, mens at bowle var særdeles svært at udføre rigtigt og med kraft. Der var nogle af Gerts kolleger som var rigtig gode og bolden kom meget hurtigt når man stod med battet. Ved denne turnering blev der endda spillet med tennisbolde (langsomme) og ikke en rigtig cricket bold (hård, hurtig og voldsom).

Det blev kun til en kamp for Gert da hans hold tabte (ikke pga. ham!) til det hold som senere kom i finalen. De var rigtig gode og det var tydeligt at flere af dem stadig dyrkede denne sport aktivt på godt niveau. Spillet er skægt men ikke så aktivt. Man er kun i aktion en gang imellem og står i perioder meget blot som tilskuer på banen. Til gengæld skal man være på når det gælder og der kommer en bold din vej.

Efter nogle gode timer på cricketbanen var det afsted mod næste aktivitet.

Farvel til Johnny

En af Gerts kolleger i en anden afdeling skulle rejse retur til Danmark efter et halvt år i Bangalore. Han havde arrangeret en hyggelig og sjov eftermiddag samt aften.

Tæt på hvor Gert boede i starten (Oakwood) og hvor huset ligger i Palm Meadows var der åbnet et nyt mall (Virginia) med mange advancerede spillemaskiner, 4D-oplevelser, virtuel cricket, bowlingbaner, klatrevæg osv. Det skulle helt sikkert nok blive brugt mens vi var i Bangalore og det var rammen om første stop denne aften med farvel til Johnny.

Gert prøvede en formel 1 simulator og trods egne erfaringer fra forskellige racerbaner i virkeligheden var oplevelsen så intens at køresygen indfandt sig. Det var ret sjovt men hårdt så han dryp-svedte da de tre runder i raceren var ovre. Det skal prøves igen en anden gang. En af Gerts andre kolleger, Jonas, var mere modig og tog en tur i en roterende simulator. Spændt godt fast alle steder og iført briller til det virtuelle miljø blev han vendt op og ned. Efter sigende en fin oplevelse . . . men den ville Gert gerne se an og vente med til en anden dag. Til gengæld blev den virtuelle cricketbane og et par andre fornøjelser afprøvet. Til sidst spillede hele flokken bowling på et par baner mens en kølig pils blev nydt.

Efter spil og leg mødtes vi hos Johnny i Ozone området hvor der både var rødvin af ikke-indisk herkomst og diverse andre lækre alkoholiske drikke. En gin/tonic gør jo altid godt. Johnny var ved at pakke sammen og der var et par effekter som han gerne ville give videre, herunder et tørrestativ han selv havde overtaget af Claus og Susan. Det ville Gert gerne overtage de næste 3 år. En UPS, en køkkenkniv og et par andre blandede ting blev også lagt til side for senere afhentning. Efter et par drinks og røverhistorier gik selskabet i fælles flok til Biere Street tæt på for at spise sammen. En dejlig og glad aften med mange grin sammen med nye venner var afslutningen på en god og aktiv dag.

Søndag

Anders og Lone havde taget det gode initiativ at foreslå en fælles søndags-brunch på Hotel Oberoi. Det er et flot hotel som ligger en god times kørsel ind mod centrum. Her havde Anders for en del år siden boede og ville gerne se det igen grundet den kvalitet han huskede det for. Det havde han ret i.

Gert fik et lift af Anders og Lone og sammen kørte vi til hotellet hvor vi mødtes med Signe, Jason og deres to børn. Hotellet var meget majestætisk og lidt dekadent på den fede måde. Receptionen var ret voluminøs og det cirka 100 kvm store ægte tæppe var imponerende. På et gigantisk bord i midten stod en enorm buket på størrelse med botanisk have. Overdrivelse frem forståelsen, men det var særdeles flotte omgivelser i engelsk koloni stil. Bag hotellet var der en stor lukket og stille (!) have med fantastisk flotte træer, anlæg , grotte og vandmiljøer med vandfald og flotte karper.

Vores selskab på 7 fik et godt bord tæt på det hele og nydelsen af de mange retter kunne tage fart. Der var kolde retter indenfor og udenfor kunne de varme retter bestilles. Der var både indiske specialiteter og mere vestlige anretninger. Det var en fornøjelse at kunne tage for sig i en ikke gennemtænkt rækkefølge af asitisk suppe, østers, sushi, grillede rejer, wok stegt kylling, paneer, kulcha, oste, is og meget mere. Vi sluttede af med en god kop kaffe med vue til haveanlægget og et indiske kager.

På vejen hjem fra vores brunch kom vi forbi et sted hvor de solgte kurvestole. Anders og Lone var på udkig efter et par skamler og vi gjorde et kort stop. Produktionen var i gang – kvinden sad og flettede. Det så ud som om “huset” var samme sted der på fortorvet. Det var igen et fascinations punkt og emne for Gert til undren samt refleksion. Mens Gert kiggede på butikkens setup fandt Anders og Lone det de ville have. Med god forhandlingsteknik fik de en god pris som alle parter var tilfredse med.

Efter en god eftermiddag og en overdådig brunch i hyggeligt selskab var der naturligvis lige behov for lidt catch-up arbejdsmæssigt. Gert havde reelt ret travlt men den første cirka måneds hektik undlades her og vil være fokus for en anden blog post.

App tip: BookMyShow

En genial app til at finde aktiviteter, booke pladser, købe billetter osv. er BookMyShow. den vil bliev flittigt brugt – også når der kommer gæster og de vil med dette tip jo selv kunne lure lidt på mulighederne. Naturligvis vil vi som familie prioritere længere ture, men gode oplevelser venter helt sikkert også med diverse shows, musiksteder, biografer mv.

book-my-show

 

Advertisement