Det var forventet at der skulle være topfart på for Gert i det nye job. Hektikken var dog større end forventet og der skete sindsygt mange ting i løbet af den første måned i Bangalore. Det føltes reelt som længere tid end kun cirka 4 uger.

For at nævne noget af det åbenlyse så var der 3 strejkedage i Bangalore med optøjer. Det opleves meget sjældent. Novo Nordisk havde den første brede fyringsrunde i kompagniet i årtier. To medarbejdere i Gerts afdeling sagde op. Samtidigt kom flere nye store offshoring projekter kommet til pga. konditionerne i firmaet på tidspunktet. Undervejs i den første måned flyttede Gert selv til en ny bygning.

Det var en særdeles travl periode med en del overflow af information og indtryk. Faktisk var der mere nyt end kaperes kunne, men det er jo heller ikke den første måned at alt skal nås og gøres. Det var lidt af en serie af sprint på sprint, men heldigvis var denne måned kun nummer 1 ud af 36, så catch-up skulle være mulig på den længere bane. Det ville ganske enkelt tage tid for Gert at skulle lære en ny stor organsation at kende med mere end 1200 nye kolleger og mange ledere som også var nøglekontakter for ham i hans opgaver. Den første måned var fra start mest introduktioner, kig på nye rutiner og processer, mødet med nye kolleger, ledere og andre stakeholders. Muligheden for at networke og skabe kontakt blev udnyttet til fulde på diverse off-site møder.

Som en del af at komme ind i organisationen inviterede Gert tre gange de respektive teams i hans afdeling en lille team dinner på det nærliggende Windmills Craftswork. Det er et godt spisested og pub-lignende etablishement hvor der lejlighedsvist også er live musik. Det var hyggeligt og meget givende ift. at skabe relationer og tillid at mødes med de nye kolleger i et mere imtimt setup end på kontoret. Der blev naturligvis talt om arbejde, men også om familie, hobbies, baggrund osv.

Gert var stadig “farvet” af modus operandi fra hans tidligere virke i Product Supply og sikkert med en dansk kultur i sit udtryk. Kulturen var tydeligvis anderledes i Bangalore miljøet – selv med en mærkbar fælles firmakultur på nogle områder. Noget af det Gert ønskede at bidrage med i sit nye job og rolle (udover løsning af de konkrete opgaver) var hans måde at udøve NNWay, udvikling af medarbejdere og organisation til at levere endnu bedre. Samtidigt ville der naturligvis være rigeligt med læringspunkter og personlig udvikling i vente for ham selv.

En interessant arbejdsrelateret ting som Gert fik lov til at prøve den første måned i jobbet var åbningen af et nyt kontor område. Det er en højtidelig og ceremoniel hændelse med blomster, tænding af lys, hellig mand der chanter foran Ganesha, røgelse og velsignelser mv. Meget fedt at opleve. Gert tændte et af lysene og blev velsignet ved at “stryge” en håndfuld røgelse over ansigt og hoved. En tilaka kom symbolsk på panden.

GSC (Global Service Center) vokser hele tiden og flere pladser skal skaffes også fremadrettet. Faktisk blev der i denne første måned også indgået lejeaftale og opstart af indretning af en helt ny bygning. Det ville blive bygning nummer 4 for Novo Nordisk i Bangalore og alle ligende indenfor rimelig gå-afstand af hinanden.

Det var en travl periode men det var Gerts forventning at en (eventuel senere blog post om) måned 2 eller 3 i det nye GSC job ville afspejle en mere glidende arbejdssituation uden lige så mange ryk og accelerationer, overraskelser og abrupte hændelser, overraskelser og pludselige skift. Det var dog ikke til at forudse og faktisk var jobbets tempo og buzz ret fornøjeligt. Når hele familien senere ville være ankommet og samlet skulle tingene køre anderledes. Den i starten nødvendige konstante arbejdsindsats med mange timer dagligt ville nødvendigvis skulle aftage noget for at være en langtidsholdbar situation.

Alt i alt en god og meget tilfredsstillende start på jobbet i Bangalore!

img_0294
En velsignet ny mand i Bangalore – med tilaka i panden

 

 

 

 

Advertisement