Af Gert

Før jeg tog jobbet i Bangalore havde jeg gennem mange måneder arbejdet målrettet på at komme i bedre form. I perioden fra sommer 2015 til forår 2016 tabte jeg over 20 kg og fik trænet min aldrende krop til at tage sig lidt bedre ud. Det var en stor tilfredsstillelse at dyrke fitness og mine ambitioner om at nå længere den vej var i høj grad til stede.

Da jeg så fik stillingen i NN’s GSC og min adresse blev ændret til Whitefield (forstad/område i det syd-østlige Bangalore) stoppede min træning brat. Min krop begyndte langsomt igen at blive større de helt forkerte steder. Årsagen til det abrupte stop i fysisk udfoldelse var ganske enkelt nedprioritering og min mangel på overskud samt tid. Jeg lavede stort set ingenting i månedsvis – ikke en gang en kort løbetur. Træning var en by i Rusland – hvor jeg i øvrigt er sikker på at Claus og Susan ræser rundt i topform og med imponerende kilometertider.

Nu, siden medio november, er vi som familie kommet på plads i Palm Meadows. Da Marcus begyndte på Stonehill var kimen langt til en ny morgenrutine der kunne inkludere motion. Marcus står på sin skolebus cirka kl. 6.20 og så snart vi har krammet og ønsket ”God dag!” til ham sætter Lena og jeg retning mod klubbens træningslokale. Her giver vi den (mere eller mindre) gas i knapt en times tid. Vi slutter af på løbebåndet før det for mig er hjem, i bad og gøre klar til arbejdsdagen.

motionsrum

Selve træningslokalet er fint udstyret og ikke overbefolket – gode forhold. Lena og jeg starter med at cykle 10 minutter hvorefter vi løfter jern og bruger maskinerne. Der er en stor fyr tilknyttet centret som tilbyder sin assistance og når jeg selv er forhindret har han flere gange hjulpet Lena med coaching og tilråb. Med et smil på læben siger hun at hun bliver pisket igennem øvelser af ham.

Det er rart for os begge at vi nu er kommet lidt i gang. Der er i den grad mulighed for at skrue op for intensitet og omfang, men vi er i gang. Næste skridt bliver (for mig) at få lagt et program og at få udvidet træningspassene fra de relativt korte om morgenen på hverdage til nogle længere stræk på andre tidspunkter.

Meget snart kommer vores container jo med al vores stuff (mere om det i en anden snarlig blog post) og dermed også min mountainbike. Det er sgu lang tid siden jeg har fået kørt på den også, så skal nok lige gennem et tjek. Måske kan jeg endda lokke vores gode expat-ven Christian til at kaste sit erfarne øje på maskineriet. Jeg regner med at der blot behøves lidt smørelse og et par strammede møtrikker før jeg er klar til at ligge i baghjul på Christian og andre danske sportige typer fra vores Palm Meadows kollektiv. Efter sigende er der spændende ture tæt på som både er kuperede og gennem skov. Jeg skal nok nå at blive rigeligt forpustet, men forhåbentligt kan jeg opbygge en rimelig evne til at følge med.

I klubben er der desuden gode muligheder for at spille tennis, squash, bordtennis og badminton. Der er udover den hyggelige plaske-pool også en 25 meter pool med baner hvor man kan brænde nogle kalorier af. Blot for en god ordens skyld hedder ”klubben” mere korrekt benævnt “Palm Meadows Club“. Vi har købt fuld adgang til klubben via et årskort og yderligere faciliteter som kan nævnes er en indendørs pool og et spa område med mulighed for massage for relativt få penge. Som gæst kan man købe adgang for 100 kr. per person for en måned. Det skal vi naturligvis lokke vores besøgende med på.

Med sine omkring 576 huse fordelt på cirka 20.000 kvadratmetre er selve Palm Meadows området  i øvrigt så stort at det giver fint basis for en god løbetur på asfalterede stræder uden den trafik og smog som kendes fra vejene udenfor vores community.

Som det kan forstås af ovenstående er der ikke nogle rigtigt gode undskyldninger vi kan bruge som bortforklaring hvis vi ikke begge udnytter mulighederne for at træne og dyrke motion, komme i bedre form, tabe et par kilo, stramme skindet, styrke korpus, selvtillid og velvære. Hvis vi får lidt sol på næsen også kan vi komme til at se helt sunde ud – måske.

Jeg lover ikke før- og efter-billeder men vil dog vende tilbage senere her på bloggen med beretning og data på hvordan vi får motioneret og trænet mens vi er i Bangalore.

PMOA Welcome Kit Mar2016v1
Kort over Palm Meadows – med markering af hvor vi bor
Advertisement